I MEAN I COULD'VE DONE MY HOMEWORK TODAY, BUT I ALSO COULD'VE COMMITTED MURDER, SO THERE'S THAT

2014-01-31 | 07:14:30
Igår sov jag i en miljon timmar (nej men säkert 12 i alla fall) och vaknade ändå trött och ville sova mer imorse?!?? Det där med att sova sig pigg känns nästan lite som slöseri med tid (obs bara lite, är dessutom inte helt säker än). Idag såg jag det första här borta som såg ut som en betygsmatris. Det är helt nytt i skolan (och kanske till och med i Oregon) och lärarna ba: mjaa alltså vi kommer nog mest använda det så att vi kan säga mer specifikt till era föräldrar vad ni ska förbättra er på men kmr fortfarande basera ert betyg på era numeric scores. Eeeeeeh.. Sååeeh jaaa...

Ehmmm... Annars så får jag inte skära lök på fel skärbräda (viktigt tydligen!!), Cassie och jag smider parkeringsplats-planer, vi har dance competition på lördag (klockan 5, jag ba: lungt. Sen sa Cassie idag att det var 5 A.M. som vi ska mötas så det var inte alls så lungt som jag trott och Cassie kände likadant så vi sjöng "I don't feel like dancing..."-sången), på onsdag ska jag ta en sånglektion (jippiee!) och nu ska jag göra mina test corrections till matten. Wihoo! Nä. 

WOOPIDOOP

2014-01-30 | 07:53:56


1. Inför our Blazer preformance; Maddie knows how to work the dance team och gav oss alla deras påminnelse-lapp i en rosa godispåse. 

2. Efter uppträdandet, tza Blazer game. Basket tydligen. Platser lååångt uppe men en väldigt bra vinkel att se hela spektaklet ifrån. Bra med storbildsskärmar tyckte Jean som fick syn på en närbild av nummer 34 och konstaterade "now this could get interesting..". 

3. Sure att själva matchen var underhållande (till viss del i alla fall), men i ärlighetens namn var det roligast att se cheerleadersen och dansarna. I kategorin "mest fascinerande" tog den  svävande uppblåsbara Forden (som tydligen var radiostyrd, vill ha) hem priset. Den svävade runt i arenan (hur fungerar det egentligen??) under halvtid och släppte ner något (biljetter till nästa game?) till publiken nedanför som slogs hårt för att få tag på vad det nu var dom släppte ner. 

4. Laura och jag in the library during first lunch (we have two lunches now). Laura ruined my masterplan that required her to stay in her pottery class FOR ONE DAY and switched out before I could go through with it. Thinking about forgiving her but she still has a lot of trust gain before such an event would take place.. Took selfies and ate celery and carrots. 

5. Just kidding, there is no number five! Hihi gick ni på den lätta! Anyways, auditionade igår och kom äntligen med i Asteriaaaaaaaa!! Hurray! Just det, hade även snyggdag idag, inte så dumt!


ALLT BEHÖVER INTE VARA ROLIGT

2014-01-28 | 08:20:30

Idag var vi lediga pga av oidentifierad anledning, kanske var det leave day föe lärarna, men hur som helst var jag ganska glad över det. Större delen av min dag spenderade jag i mitt nystädade rum i min nybäddade säng och åt chokladcupcakes medan jag såg på Girls. Och sov. Och pratade med Lera. Och övade rytmer. Och sen hade vi dansträning. Och jag pratade med C om sånt som nog är väldigt viktigt. Och påmindes än en gång om hur viktiga dom där på M och P och L och F är.

SOMEONE CALL VICTORIA CAUSE HER SECRET'S OUT

2014-01-23 | 05:45:57
Lyckades haffa parkeringen närmast skolan imorse. Success. (Och vi skrek av glädje.)

Selfies i McDrive-kön. 

I morse begav jag och Cassie oss iväg till skolan så tidigt som klockan kvart över 6 för att hinna dricka kaffe och sälja doughnuts för danslaget innan vår första final började. Finalsen var inte jättefarliga men jag är ändå så glad att de svåraste är över nu och att vi fick en kortare dag än vanligt idag. Imorgon blir ännu kortare och det känns också helt okej. Nu: ta igen gårdagens missade sömn.

OH DEER

2014-01-21 | 07:12:54
Idag är det Martin Luthor King's day här (hoppas jag vet rätt nu) och vi har haft the day off. Kändes inte så jätteoff dock för vi hade 5 timmars dansträning (och blev omkringkörda i hela skolan av omotiverade anledningar that we're gonna go to the bott with).

Btw, nians pluggmotivation var tog du vägen? I need you #finalstomorrow #oförberedd #hurskaderhärgå

THE UGLIER THE SNAPCHAT, THE CLOSER THE FRIENDSHIP

2014-01-20 | 09:30:13Är hemkommen från en tvådagars vistelse i Bend och skidåkning på Mt Bachelor (man ba: do you accept this rose?). Det var inte riktigt som nypistade backar i Trysil dagen efter nyår(will anything ever be? dramatic), men med tanke på att det var 12 grader varmt och inte hade snöat på ett bra tag var det rätt najs och alltså skidåkninggggggggg<3
Ehm ja... Vad mer.. Jo, Jessie och hennes pappa är två väldigt roliga filurer (till och med inspirerande faktiskt, inte för att vara djup eller så men det är sant), vi åt en massa god mat, såg på Modern Family och sov med öronproppar. Och just det, hotellet vi sov på såg sådär typiskt motelligt (sånna som alltid syns i CSI och Dexter och liknande) ut och hade en pool som ingav precis samma feeling <3

*RUNS OUT OF BREATH WHILE EATING*

2014-01-17 | 09:22:33
Klockan är 12.12 PM och jag har en superhjältenovell samt ett never ending research paper att skriva tills imorgon. Finals alltså, je n'aime pas. En sak som känns lite positiv är att jag precis insåg att det är första gången jag här borta har sån här har-skjutit-för-länge-på-betydande-uppgifter-och-gör-dom-natten-innan-inlämningen-med-mycket-ångest-känslan a la varje inlämningstillfälle i 1:an och 2:an. Hade nästan glömt bort den känslan. Något som känns lite negativt är ju just den där känslan och att jag med största sannolikhet kommer glida in i samma vanor väl hemma igen. 
Och nu bloggar jag.. #fokuseradpårättsaker #nej #men #story ofmylifeSENDING YOUR SELFIES TO NASA BECAUSE YOU'RE A STAR

2014-01-14 | 06:12:00
Idag var dansen rolig och jag har lite hopp för koreografin vi ska framträda med på the state something tävling något. Och Kellery är rätt rolig också. Hon förstår min förvirring som uppstår ibland och då kollar vi på varandra ett ögonblick och sen ler vi och sen "hehe":ar vi båda två och sen ler vi igen och går igenom stegen. 

Sitter vid köksön (egentligen är det inte en köksö, utan mer en köksbrygga (sålänge vi pratar vattenjämförelser)) och äter omelett (healthy igen (obs bara som kompensation för alla popcorn och marshmallow cremen jag åt förut)). fick känslan av att någon kollade på mig och höjde blicken för att mötas av BANDITS KALLA BLICK som sa åt mig att han minsann håller ögonen på mig (syns inte på bilden men han visade även huggtänderna till och från). Gick precis igenom lite gamla bilder på datorn och hittade quoten "you can be the ripest, juciest peach in the world, and there's still going to be somebody who hates peaches" och tröstade mig själv med det lite <3

Jag påväg hem från skolan idag, in the senior hoodie och allt. Super fabulous :*****
Just det, den här chokladmilkshaken gjorde jag häromdagen. Ser jättejättegod ut (åtminstone i mina ögon, kan tänka mig att den kan se jätteäcklig ut också) men skenet bedrar! Den fick bara 4/10 i betyg på grund av att glassen som användes innehöll kakbitar samt att the chocolate syrap hade någon mystisk eftersmak. Kids do not try this at home, 

En rolig bild på Jennifer Lawrence och Peter Griffin för att jag såg en film med henne igår. :) 
 
Och till sist en bild på den här filuren som jag kom över i bildarkivet. Saknar så himla mycket! :(

EAT WHATEVER YOU WANT, AND IF ANYONE TRIES TO LECTURE YOU ABOUT YOUR WEIGT, EAT THEM TOO.

2014-01-13 | 09:14:40
Hade skrivit ett jättttelångt inlägg om basket och nummer och snyggdagar och tankar och känslor och allt sånt men allt försvann.  

I brist på energi att återberätta allt får helgen sammanfattas med Cassie, Laura, Aira, Applebees, Anchorman och American Hustle. Och lite catching up över skype plus lite hemlängtan. Och med den här bilden. Var nämligen ute och sprang också (och hoppade över staketet till the football field (för att inse att det fanns en öppning i staketet lite längre bort, men ändå)).


"I SAW THAT" - KARMA

2014-01-09 | 06:42:00
Idag var en ganska vanlig dag. Vakna. Snooza tio gånger. "Fem minuter till, det är allt jag begär!!". Gå upp. Svära åt alarmen som fortsätter ringa. Överväga; ingen frukost eller springa till bussen? Need food; springa till bussen. Springer till bussen. Svär åt bussen som aldrig är i tid- har sprungit i onödan. Busdriver Bob talks about Sweden with me. Short conversation. First period: sing. Second period: talk with Cassie not working with final project. 3rd, Binnie-Hen gives me disappointed look. Waddevah. 4th, Hewitt refuses to help student Sara with photoshop problem. Lunch. See basketball player. Cassie roadrages on road. Laura orders tall vanilla latté. Panda Express: ten minutes until 5th starts, question of the day; will we make it in time? Do not make it in time. Slow Panda Express guy is responsible. 5th, talking poem contest and college with Nikita. 6th; do not do character analysis in drama, instead talk about tattoos. 7th, Gursharan is a darling. Watch Band of Brothers. Bell rings, people storming out of classroom. No dance practise, Cassie gives me ride home, meanwhile working on secret plan. Do math, verifying trig identities, actually enjoy. Do nothing. House to myself. Livingroom solo concert. Eat salad, drink smoothie, watch TV, read blogs. And now: bounding with Bandit. Asså jag vet inte. 
 

2014-01-08 | 06:11:51
Skolstarten var mycket bra för att Cassie och Gursharan är så roliga, har ansträngt mig och nästan gjort klart matteuppgifterna två dagar i rad (good), fått liiite actic-nivå på dansträningarna, insett att Erin o Aaron är samma namn med olika stavningar (klarade upp så många förvirringar) och the headache is back. OBS ligger i min säng kl 09.02 PM och är snart redo att somna (väldigt bra).

TE AMO, TEQUILA

2014-01-06 | 07:03:00
Lite från senaste:
Laura, jag och hennes familj kollade på Varsity-basketmatchen i skolan i lördags. Väldigt spännande att se på grund av många olika anledningar. Och myyyyyycket roligare att kolla på än amerikansk fotboll. 
Från idag, sista lovdagen (</3)(trodde inte det skulle kännas jobbigt att gå tillbaka till skolan efter lov här borta men turns out that is not the case). Vi åkte till några av inspelningsplatserna i Twilight. Inte så häftigt som det skulle ha känts för fyra år sedan, men 14-åriga Sara hoppade av glädje. Kanske den nuvarande versionen också när jag insåg att jag stod på precis samma ställe som Robert Pattinson har stått på. Eeermyygheeeeeerd *fangirlar*.
Efter vår lilla utflykt tog vi oss vidare till något gammalt spagetti-hus (obs överskattat) och sen till World Food Market. Hade förväntat mig åtmintone en "bokhylla" med svensk mat men det enda som fanns där i svensk väg var några ynkliga Ballerina, Singoalla och lite Daim. BUT WHERE WAS THE MARABOU AND SILL??? Inte där. 
Idag fick jag även tigerhajen på Hungry Shark, efter mycket om och men och spelande. Känns bra men samtidigt så var jag ju på den här nivån på min gamla mobil så jag är fortfarande lite bummed över att ha behövt börja om från början. Aja, nu ser jag framåt.
Har även invigt min senior sweater idag i form av en JOGGINGRUNDA what. Det syns inte så bra på bilden men det står "Senior, class of 14" på den och sen något i romerska siffror, vilket man ser, vet dock inte vad det står för för jag kan inte romerska siffror så bra men bryr mig heller inte om det speciellt mycket. Anyway, joggingrundan; har försökt att fortsätta projektet Sara's New Healthy Lifestyle och har faktiskt tagit mig ut på promenader/joggingrundor lite då och då hela lovet (och ätit godis efter varje gång men ändå). 
 
Annars så är Les Misèrables fortfarande bra, jag spelar lite gitarr då och då, Aira är tillbaka från New York, min mobil är snart slut på minne, mamma är jätterolig och det känns som om jag har kommit in i en helt annan sinnesstämning här borta. Och allt som allt har det varit ett väldigt fint litet mysigt lov. 
 
 

ET MAINTENANT CE TITRE EST Á PROPOS DE NOURRITURE AUSSI. NOURRITURE, NOURRITURE, NOURRITURE.

2014-01-03 | 08:09:00

Idag pratade jag med Sara för första gången på en evighet. Mitt i en av våra djupaste diskussioner påpekade hon att alla inlägg på min blogg på något sätt handlade om mat, och när jag betvivlade detta gick hon in hit och radade upp exempel efter exempel. "Nu kommer ju nästa inlägg också handla om mat eftersom jag kommer att skriva om det här", sa jag. And look; I did. You brought I upon yourself Sara.
 
Annars går jag på långpromenader i nyupptäckta små parker, klämmer in några squats då och då (applause) och vinner kamper om fisksoppor här hemma. Får goda råd av smarta Hanna, tagit upp Breaking Bad-tittandet och slutligen för den här gången är jag väldigt glad för dom jag har. 

A PLACE WHERE THE COFFEE IS STRONG AND THERE'S NOWHERE WE NEED TO BE

2014-01-02 | 10:26:52New guitar, new feeling, new year. Be bold, be humble, dance, sing and feel healthy. 
Många roliga, nya stunder, några jobbiga och kanske ännu mer insikt i vilka som är nära och vilka som är kära.

RSS 2.0